فرهنگی ادبی اجتماعی

فرهنگی ادبی اجتماعی

فرهنگی ادبی اجتماعی
فرهنگی ادبی اجتماعی

فرهنگی ادبی اجتماعی

فرهنگی ادبی اجتماعی

ارزش شرافت


گروهی از شرافت خود دفاع می کنند به قیمتِ جان ،


و گروهی شرافتِ ! خود را می فروشند به قیمتِ نان...


✍️عیسی جوکار


بازیچه و آلتِ دست دیگران مباش





جایگاهی که بعنوان شغل ، بدست آورده ایم ، امانتی است که قبل از ما به دیگران تعلق داشته و پس از ما به سایرین واگذار خواهد شد.


آنچه می ماند ، نوع امانتداری ماست ، همین رفتارها و آثار بجای مانده از نوع و نحوه یِ انجام وظیفه ! ، تعیین کننده یِ میزان شرافتمان ، در زمان واگذاری جایگاه خود به دیگران خواهد بود.


و اما تو ؛ 

 تویی که در جهل مرکّب خود غرق شده ای و سوار بر خرِ لنگِ مُراد و با دست و پای سست و لرزانِ خود ، بسوی نابودی رهسپار شده ای ؛


بخوبی می دانی که به زودی و در هنگام حسابرسی ، هیچکس ، گناهانت را به گردن نخواهد گرفت و در مجازاتت شریک نخواهد نشد و تنها خود ، پاسخگوی اعمال زشتی خواهی بود که بخاطر خوش باشی ، خود شیرینی و تملّق ، بدست آوردن سمتهای بالاتر با بله قربان گوییهای ناشیانه ، جهل ، بی دانشی ، ترس ، غرور کاذب ، غفلت و امثال آن ، انجام داده ای.


آن روز ، به زودی فرا می رسد و تو هیچ فریادرسی نخواهی داشت.


بِچِش ، طعمِ عذابی را که با خونسردی تمام ، بر دیگران تحمیل کردی و سرمست از رسیدن به جایگاهی که حق تو نبوده ، آرامش دیگران را فدایِ غرورِ ناشیانه و جهالت و حماقت خود کرده بودی...


#حسابرسی را به خاطر بسپار...


عیسی جوکار


۸ فروردین ۱۴۰۴


شَرَفُ المَکانِ بِالمَکین

معیار و ملاکِ شرافت چیست ؟


《شَرَفُ المَکانِ بِالمَکین》




شرافت و منزلت هر جایگاه به انسانی که در آن جایگاه قرار گرفته است بستگی دارد.

رفتار و عملکردِ مسئولین اجرائی ، قضائی و قانونگذاری ، در هر رتبه و درجه ، چنانچه بر مبنای اصول انسانی و عدالت  و منطبق بر تکالیف شغلی باشد ، به جایگاهی که در آن قرار گرفته شرافت می دهد.


-《مفهوم مخالف دارد...》-